Tipskungen 7

Just nu känns det obegripligt att vi haft ett uppehåll på fem säsonger för denna tipstävlingarnas ädling. Tipskungen är för tippare vad Nobelpriset är för fysiker, vad Pulitzer är för journalister, vad AVN Awards är för porrskådisar, vad Polarpriset är för musiker...nej förresten, det där sista stämmer inte. Tipskungen belönar inte föredettingar. Gamla meriter är värt lika mycket som en burrito är värd dagen efter ett tacokalas. Skit alltså.

I den första tävlingen stod Spoven ensam på tronen, och 9-årige Acki var inte sämre i den andra. Den grymme Stigsson kammade hem tredje upplagan och den fjärde mästaren är Moose och därpå följde MG. Regerade mästare är oops. Noterbart är att ingen mästare lyckats upprepa sin bedrift.

FF kommer precis som tidigare att redovisa aktuell ställning efter varje spelad omgång. Endast den/de med bäst poäng enligt sluttabellen belönas, men detta rikligt då de/den tar hem hela potten! Inga avbränningar till FF alltså utan varenda satsad krona går till vinnaren. Inga tröstpriser utdelas här.

Deltagarnas tabeller
hämta

Resultat vid aktuell omgång
hämta

Poängräkning
Poängräkningssystemet är upplagt enligt följande:
Ett lag på rätt position ger 0 poäng. Ett lag ett steg för högt eller lågt 1 poäng. Ppängen stegras alltså ju mer fel man tippat. Det sämsta man kan tippa, dvs att det lag man själv tippat sist ligger först eller vice versa, ger 13 poäng. Här gäller det alltså att ha så låg poäng som möjligt.

Efter varje omgång räknar vi alltså ut aktuell ställning och gör en tabell med gästboksskribenternas namn. Detta endast för att få en fingervisning om formen på tippandet och för att ge dig tillfälle att lämna riktigt dryga kommentarer till de som (tillfälligt?) ligger efter dig i tabellen.

Observera att inga poäng tas med till nästföljande omgång. Ställningen baseras bara på aktuell tabell, samt att det endast är sluttabellens poäng som ligger till grund för tävlingen!

Tidigare säsonger:
Elitserien 07/08
Elitserien 06/07
Elitserien 05/06
Elitserien 04/05
Kvalserien 03/04
Superallsvenskan 03/04