Tipskungen 6 - Elitseriekungen!

De första upplagornas lite lättsamma stämning i Tipskungen har vid det här laget förbytts mot något kallt och beräknande. Humorn i kommentarerna i gästboken finns kvar men under ytan anar vi den oerhörda prestigkampen. Visst kan man skriva en cool kommentar i gästboken när man tappat ledningen med fem omgångar kvar men paniktårarna kommer i sekunden efter man klickat på "Skicka meddelande". Tipskungen må se ut som en lek, men det här är blodigt allvar...

I den första tävlingen stod Spoven ensam på tronen, och 9-årige Acki var inte sämre i den andra. "Once a champ-always a champ" som Ingo skulle sagt om han inte glömt engelskan. Den grymme Stigsson kammade hem tredje upplagan och den fjärde mästaren är Moose. Regerande mästare är MG. FF-red böjer sina huvuden i djup respekt för de tidigare mästarna och väntar andäktigt på att få kora en ny. Noterbart är att de fem tidigare upplagorna av Tipskungen har fem olika segrare. Beror det på att detta är världens svåraste tipstävling eller är det ett bevis för att segraren är helt slumpmässig?

FF kommer precis som tidigare att redovisa aktuell ställning efter varje spelad omgång via den här länken. Endast den/de med flest poäng enligt sluttabellen belönas, men detta rikligt då de/den tar hem hela potten! Inga avbränningar till FF alltså utan varenda satsad krona går till vinnaren. Inga tröstpriser utdelas här.

Så här enkelt deltar du:

1. Via vår registereringssida vilken du når här kan du själv anmäla dig. Om det mot förmodan skulle krångla så maila oss ditt ditt namn och telefonnummer på info@mik.se så snart som möjligt. Vill du tävla under ett nick anger du det också.

2. Du får svar till den e-postadress du skickar ifrån med ett lösenord så du kan lämna ditt tips på den här länken. Instruktioner om hur du betalar insatsen på SEK100 skickas också ut i separat mail. Erhåller vi inte din betalning under vecka 39 stryks du från tävlingen. Ett tips är att om ni är flera kompisar som ska tippa gör ni en insättning tillsammans.

3. Deadline 24 september kl 19:00.

Poängräkning
Poängräkningssystemet är upplagt enligt följande:
Ett lag på rätt position ger 0 poäng. Ett lag ett steg för högt eller lågt 1 poäng. Ppängen stegras alltså ju mer fel man tippat. Det sämsta man kan tippa, dvs att det lag man själv tippat sist ligger först eller vice versa, ger 11 poäng. Här gäller det alltså att ha så låg poäng som möjligt.

Efter varje omgång räknar vi alltså ut aktuell ställning och gör en tabell med gästboksskribenternas namn. Detta endast för att få en fingervisning om formen på tippandet och för att ge dig tillfälle att lämna riktigt dryga kommentarer till de som (tillfälligt?) ligger efter dig i tabellen.

Observera att inga poäng tas med till nästföljande omgång. Ställningen baseras bara på aktuell tabell, samt att det endast är sluttabellens poäng som ligger till grund för tävlingen!

Tidigare säsonger:
Elitserien 06/07
Elitserien 05/06
Elitserien 04/05
Kvalserien 03/04
Superallsvenskan 03/04