Orsa IF-Mora IK

ett lyckat äktenskap

     


Del 1. OIF Handboll och OIF Vattenpolo

OIF Handboll


Handledsträning. OIF-handbolls A-pojkar. 1975-76 års serie- och 70-iaden segrare. Bland de sittande ses längst till vänster Torgny Laggar, och fyra fr.v. sitter Mats Lusth. Båda kom sedan att bli välkända namn inom Mora IK.


Lusth för en dust. Play-Off mot Bajen 1980. Hans-Olov Ernlund rensar framför Liljebjörn i Mora-kassen. Till höger delar ”överstegrisen” ut en högerjabb på Hammarbys Stefan Öström.

OIF VattenpoloPoolare. OIF hade en gång i tiden en fruktad vattenpolosektion som gick under benämningen ”Polo-hajarna”. I denna trupp återfinner vi två bekantingar. I mitten bland de sittande badpojkarna ser vi Nils Carlsson, och näst längst till höger bland de stående ser vi Dag Olsson. Jodå, Dag var högaktuell för Mora IK. Kontraktet var påskrivet och allt var klappat och klart, tills ett antagningsbesked från idrottshögskolan i Gävle dunsade ner i Dags postlåda. Kontraktet revs och Dag flyttade till Gävle. Klubbadressen blev då istället Strömsbro IF. Det faktum att Mora IK faktiskt var den första elitklubben som ville se hans lekamen i sin matchdräkt gör att han har ett givet utrymme i denna serie.

Hon dansade en…Dag. Daggen i den mundering vi bäst känner igen honom i, vare sig det gäller som elitdomare, domarbas eller i Gladiatorerna på TV4. Här tar han en svängom med dansbandssångerskan Erica Sjöström under en kändismatch i Malung. Daggen är faktiskt den ende ishockeydomaren som dömt såväl OS-final, VM-final som Canada Cup-final.


Slut

Knogen