Undvik dessa produkter, även om de är bra.
Konsumentguide för MIK:are
Livsmedel
Leksandsknäcke eller Moraknäcke, behöver det sägas nåt mer?

"Tag det rätta, tag Cloetta!". En klämmig slogan, men falsk. Cloetta är anti. Cloetta är äckligt. Göd inte lönekontot åt den godisstinne Mike Helber i LHC, köp Fazer eller Marabou. Om du nu tror att du behöver chokladkalorier.

Nästa gång du knäpper en Falcon tänk då på att du gynnar miljonärsgossarna i Djurgården. Inte heller ett till synes sympatiskt familjeföretag som Åbro duger åt den medvetne MIK-supportern eftersom dom pumpar in dina pilsnerpengar i AIK. Nej, du får allt hålla tillgodo med sosseöl från Spendrups. När vi ändå är inne på öl, se till att kylskåpet där du förvarar dina små glas- och aluminiumkompisar inte är köpt på Elon då dom sponsrar Bofors.

En kopp kaffe. Låter trevligt eller hur? Men både Gevalia och Löfbergs går bort av riksbekanta skäl. Drick te istället.

Om det nu fortfarande finns hockeychips från OLW så köper du självklart ALDRIG en påse förrän det står MIK på den.

Charkprodukter skaffas från Dalachark, aldrig från Pärssons som göder pågarna i Rögle BK. McDonalds finns visserligen i Mora men fram till samarbetet djupnar mellan McDonalds och MIK får du fortsätta handla hos Babs Gatukök eftersom multijätten sponsrar Nybro, Växjö, VIK, Arboga, Skellefteå mfl.

Handla på Kvantum, inte på Maxi som sponsrar Västerås. Visserligen hör både Kvantum och Maxi till ICA men för principens skull…

Läkemedel
SSK:arna ger oss huvudvärk men köp dina piller från Pharmacia, inte Astra.

Verktyg
Clas Ohlssons är kul men för varje skruvmejsel du har köpt tidigare, så har du bidragit till Magnus Svenssons pension. Köp fixarprylarna hos Jula istället.

Knivar ska ha "Frosts" eller "KJ" stämplat på bladet, inget annat! Bäres med fördel i stövelskaftet på bortamatcher.
Fordon
SSK må bestå av lastbilschaufförer men låt inte dom lura på dig nån skrutt-Scania. Det bör stå Volvo på grillen.

Urvalet på bilmarknaden är snävt för en MIK-supporter. BMW sponsrar Rögle, Toyota Örebro och Nissan AIK. Lyckligtvis sponsrar inte Porsche någon konkurrent.

Finans

Har du konto på Föreningssparbanken? Skynda dig då att avsluta ditt konto innan bankdirektören tar dina pengar och ger dom till flåbusarna i Nyköping NH90.

Efter att ha dödat ditt konto i Föreningssparbanken kan du sätta in dom hos Nordea. Även här tar direktörerna dina pengar men delar går åtminstone till MIK.

Kontorsmaterial
Kopieringsmaskiner och annat köper du inte från Xerox som sponsrar Västerås. HP kanske duger?

När du står där vid din nya kopiator som inte är tillverkad av Xerox, tänk då på att spara på papper eftersom tillverkarna stöder MoDo, Rögle m fl.

Plastkassar
I Uppsala har det blivit konsumentfara i livsmedelsbutikerna. Plastkassar med Uppsalaklubbarnas klubbmärken säljs för 2,50 Kr var av 1 krona bl a går till Almtuna och Uppsala HC. Almtunakassören gnuggar händerna, men självklart har dom inte räknat med att det finns Morapatrioter som inte drar sig för att undvika kassen till varje pris. Även om du har storhandlat är det värt besväret att jonglera hem varorna i fall det skulle vara slut på den vanliga kassen.
Övrigt

Du får sluta köpa Expressen eftersom dom skänker pengar till AIK. Läs heller aldrig innerstadstidningen ”Mitt i”. Gå hellre omkring obildad än att gynna dessa publikationer.

Om du nödvändigtvis måste sporta själv handlar du på Intersport eller Sportringen, inte på Team Sportia eftersom sistnämnda företag stöder Bofors.

Slutligen, gå genast ur facket eftersom LO stöder Bofors!

Det enda undantaget
Ja, du får köpa ett ishockeyspel från Stiga trots att dom sponsrar Tranås AIF. Inte ens den mest fanatiske MIK:are kan motstå en bordshockeymatch.

Slut

PeO Mattsson & Markus Wikman