Hej Susanne, Tack för ditt brev angående sponsring av Leksands IF. Dalarnas Försäkringsbolag använder sponsring som en del i vår marknadsföring för att bli identifierade som en stark aktör inom bank och försäkring. Sponsring ska bidra till att öka kunskapen om oss, knyta kontakter och bidra till lönsamhet för bolaget.

Med denna policy som grund sponsrar vi idag både Mora IK och Leksands IF med ungefär lika stora belopp. Med båda klubbarna har vi tecknat avtal som reglerar kostnader och vad vi får som motprestation. Vi ser långsiktigt på vår satsning av hockeyn i Dalarna och är måna om att stödja båda lagen.

Vi har nu fått förfrågan från Leksands IF att lämna ytterligare bidrag till spelarköp, men har avböjt detta med hänvisning till gällande sponsoravtal som löper till slutet av denna säsong. Utifrån vår långsiktiga satsning på dalahockeyn som marknadsplats har vi för avsikt att även inför nästa säsong teckna avtal med båda klubbarna. Det vi däremot har lovat Leksands IF är att vi kan förskottera ett belopp av nästa års sponsorsumma. Den summa som vi ställt i utsikt nu, kommer att dras från kommande avtal med LIF. Min förhoppning är att du som kund och Morasupporter nöjer dig med detta svar och att vi får fortsatt förtroende som ditt försäkringsbolag och bank.

Med vänlig hälsning DALARANAS FÖRSÄKRINGSBOLAG Anders Stigers VD genom Theresa Granqvist Informationschef