Faleijs Finest mästerskapen 2014
Första upplagan av Faleijs Finests bordshockeymästerskap spelades i lördags. Tio deltagare hade samlats i lokalen i Täby utanför Stockholm. Två hockeyspel med de passande namnen FM Mattsson Arena och Smiljegrav användes.

Deltagarna var laddade och det konsumerades en och annan energidryck. Tävlingsupplägget var att alla mötte alla i grundspelet, vilket innebar 45 matcher. Och varje match i bordshockey är ju fem minuter, så det tog några timmar. Till kvartsfinal gick trean till sexan. Spelare sju till tio hade spelat färdigt för dagen, där nian och tian befarade att de skulle vara tvungna att kvala för att få vara med i nästa års mästerskap. Det visade sig dock att detta inte är aktuellt. Ettan och tvåan var klara för semifinal.

I grundspelet vann August Insulander alla sina matcher, och blev därmed storfavorit i slutspelet. Klar för semifinal var även Fredrik Armstedt efter åtta segrar. Deras inbördes möte blev högdramatiskt.  Med 1.30 kvar reducerar August till 1-2. Med 11 sekunder kvar gör han 2-2 och med en sekund kvar gör August 3-2. Mest spänning var det kring nedre strecket. Men tack vare 3-0 mot Krister Insulander, gick Peo Klarström till kvartsfinal före Fredrik Kviele.

Innan slutspelet startade, inträffade en mycket omdiskuterad situation då Krister Insulander lämnade turneringen efter grundspelet. Tävlingsledningen hade nu att ta ställning till om han skulle diskas eller förlora sin kvartsfinal på wo. Beslutet blev det senare, vilket innebar att Mattias Larsson gick till semifinal på wo. I den andra kvartsfinalen vann Ola Insulander efter sudden mot Peo Klarström med 3-2. Här ledde Peo med 2-1 när det återstod 15 sekunder. Ola hade publik och övriga spelare emot sig i den matchen, då man tyckte att hans beslut, i egenskap av tävlingsledare, i samband med kristerinsulanderkaoset var felaktigt.

Semifinalerna gick båda till tre matcher. Men både August och Fredrik höll för favorittrycket och gick till final. Första finalen var jämn. Men August vann med 4-2. Alla räknade med att andra finalen skulle bli minst lika jämn. August var dock av annan åsikt, och vann den med 7-1! Mattias Larsson och Ola Insulander delade tredjeplatsen.

Grundserietabell

tabell


Kvartsfinaler

Ola Insulander – Peo Klarström

3

2

sd

Krister Insulander – Mattias Larsson

0

3

wo

Semifinaler

Fredrik Armstedt – Ola Insulander

7

1

5

6

3

2

August Insulander – Mattias Larsson

3

4

3

0

6

1

Final

August Insulander –  Fredrik Armstedt

4

2

7

1

 lag
En lineup som skrämmer på flera sätt:
Fredrik, Martin, Ola, Peter, Mattias.
August, Fredrik, PeO, Göran.


Göran ger Krister sitt "killingface". Hade inte Krister varit halvblind skulle han säkert blivit rädd.


Läktarna i Smidjegrav har fyllts av tre ölburkar.


Paus. "Värre än Vasaloppet!"


"Alltså, lyssna nu grabbar, om man kör med pingisregler så är jag i semifinal."


"Dricker man bara ett par såna här rackare riskerar man dopingsgränsen för alkohol på den här tävlingen. 2,52 promille."

"Brorsan, är det sant?"
"Vasarru? Hick!""Den här gör mig till kingen på Tegelbruket i kväll. Tjoho!"